New commission - Gand Videregående skole

In competition with two other visual artists my project “Polytop” where chosen for Gand High school, Sandnes. The project will be completed in December 2015. Architects: LINK Arkitektur AS.

An extract from the jury’s statement: «The proposal «Polytop» were nicely presented and were closely connected to the Competition-program. The Competition-program focused on the School Canteen area, the stairwell and the tabletops. The artist presented a considered, conceptually and visually interesting project which connected all the areas. The proposition also related to the School history and at the same time included a larger perspective with an overall reasoning. Using geometry, technology, material engineering, ecology and history the jury felt that the artist presented a reflective solution that could inspire the students.”  

I am really grateful for the commission, and I am looking forward to getting started!

Posted on May 9, 2015 .

"A lifted spirit and a sense of hope..."

Is what the Director of DPS Stavanger hoped their new surroundings would inflict on their inhabitants and the staff. I made the artwork Charlière #1 for the main hall (woodburning tool/UV-print on white stained birch plywood, H 480 cm x W 360 cm).

Recently I found this link on Stavanger Aftenblad published the 1 of September 2014. http://www.aftenbladet.no/nyheter/politikk/Nybygg-til-200-millfor-psykisk-lidelser-3497264.html Here you can read about the new building and my inspiration for the artwork. You can also see a small film from the official opening of the new institution in the city of Stavanger, Norway, which also includes my piece of work.  

Charlière #1, 2014

Posted on April 9, 2015 .